Een gezonde werkhouding en het gebruik van hulpmiddelen maken het werk lichter veiliger en gezonder. Het verkleint de kans op klachten, zowel op korte als op lange termijn. Om fysieke belasting te voorkomen moeten we ook op de kleine, soms onzichtbare zaken letten.
Bijvoorbeeld het plaatsen van een container. Vaak wordt een container bij een werk snel geplaatst waardoor de container niet waterpas staat. Gevolg is dat bijvoorbeeld de deuren niet goed open gaan en deze met kracht opgetrokken moeten worden. Het herhaaldelijk open trekken van de deuren zorgt voor onnodige fysieke belasting van het lichaam.
Door verantwoordelijkheid te nemen voor jezelf maar ook voor je collega’s zijn ook het plaatsen van de container zaken waar we samen op moeten letten. Tevens worden een aantal maatregelen aangestipt waar je op moet letten bij het plaatsen van een container waardoor het risico voor jezelf en omstanders beheersbaar wordt.
Wil je een (opslag)container plaatsen en vraag je je af of je een vergunning nodig hebt? Op eigen terrein is het altijd toegestaan om een (opslag)container te plaatsen. De opslag container is multi-inzetbaar en wordt dan ook voor verschillende doeleinden gebruikt.
In het algemeen kan worden gesteld dat een (opslag)container die langdurig op dezelfde plaats en op dezelfde locatie staat, als een bouwwerk moet worden aangemerkt en daarmee bouwvergunningplichtig is in de zin van de Woningwet.
Let er in ieder geval op dat de container op een vlakke ondergrond wordt geplaatst. Dit is vooral om fysieke belasting te voorkomen bij het opendoen van de container.
Je kan in ieder geval:
Ga met elkaar in gesprek over het volgende:
Je mag zoveel tekst toevoegen als gewenst
Hier heb je ruimte voor meer informatie
Je mag zoveel tekst toevoegen als gewenst
Scan de volgende code met de app om deze toolbox te bekijken.